Online versie | Afmelden

Februari 2019

 
 

Dit is de digitale nieuwsbrief van Attero.

 

Hiermee informeren wij u enkele keren per jaar over de belangrijkste en meest innovatieve ontwikkelingen van onze duurzame afvalverwerking.

 

Deze nieuwsbrief biedt u praktische informatie, die u van pas kan komen voor een soepel verloop van uw contacten met ons bedrijf.

 

Uw tips en suggesties zijn welkom via info@attero.nl.

 

Meer weten over Attero? Bezoekt u dan eens onze website.

 
 

Beste relatie,

 

Attero investeerde ruim 30 miljoen euro in de bouw van een hightech Polymeren Recycling Plant (PRP) op de locatie Wijster.

 

Deze unieke fabriek werkt plastic zakken en andere folies uit huishoudelijk afval op tot hoogwaardig regranulaat. De afvalenergiecentrale in Wijster levert de benodigde warmte en er is eigen waterzuiveringscapaciteit beschikbaar.

 

Het eindproduct, het regranulaat, komt zo als eindproduct hoger op de plastic-recycling-waarde ladder te staan. Naar verwachting zo hoog dat er weer nieuwe folieproducten zoals vuilniszakken van kunnen worden gemaakt.

 
 

Up-cycling

 

Dit is een prestatie van formaat en we kunnen hier met recht spreken van ‘up-cycling’. De capaciteit van de nieuwe opwerkingsinstallatie is 24.000 ton folies per jaar. Het hightech-proces is absoluut uniek in haar soort en verschilt van bestaande installaties elders, omdat gebruik gemaakt wordt van warm water voor het intensieve wasproces. De reiniging van het plastic is daardoor optimaal en ook de geur verdwijnt. Gezien het feit dat Attero op hetzelfde terrein in Wijster haar Packaging Sorting Plant (PSP) recentelijk heeft voorzien van een upgrade naar de laatste high-tech-standaard is het proces nu compleet en ontstaat hiermee één inline proces waarbij onderlinge afstemming een grote plus vormt. Attero begeeft zich hiermee in de absolute top van Europa en is hier trots op.

Er is veel interesse in het regranulaat vanuit de kunststofverwerkende industrie binnen Europa en zelfs ver daarbuiten. Wij realiseren ons het belang van kwaliteit, beschikbaarheid en het juiste prijsniveau. Het commerciële team staat graag voor u klaar om samen met u een ‘taylor-made’ oplossing te bieden.

 
 
 

Opening PRP in aanwezigheid van EC’s vicevoorzitter Frans Timmermans

 

Op 15 maart a.s. wordt Attero’s nieuwe Polymeren Recycling Plant geopend door vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en Attero’s CEO Paul Ganzeboom.

 

Het thema is CIRCULAR ECONOMY = NOW!

 
 
Lees meer
 
 
 
 

Opinie: ‘Pledge’ voor toepassing recycled content

 

Wist u dat maar zes procent van de ingezette kunststof materialen in Europa uit gerecycled kunststof bestaat? We zijn met zijn allen aan een reis begonnen richting een circulaire economie waarbij iedereen zijn steentje kan bijdragen. Doet u mee?

 
 
Lees meer
 
 
 

Bekijk de bouw van de PRP

 

In 2016 werd gestart met de bouw van de Polymeren Recycling Plant (PRP) in Wijster. In 2018 werd de PRP opgeleverd. Dit was een omvangrijk project. Hoe het bouwproces verliep laten we in deze timelaps zien.

 
 
Bekijk de film
 
 
 

Zien we u op de beurs?

 

Een nieuwsbrief is een fijn medium om u kennis te laten maken met onze installatie en producten. Maar nog veel liever vertellen we u er persoonlijk over!
Attero is aanwezig op de beurs Plastic Recycling Show Europe (PRS) in de Amsterdam RAI en op de Kunststoffenbeurs in Veldhoven.
De PRS vindt plaats op 10 en 11 april 2019. De Kunststoffenbeurs op 25 en 26 september 2019. Op de beurs vertellen we u alles over de innovatie PRP en onze InfiniteFilm. En we horen graag van u met welke vraag we u kunnen helpen.
Zien we u daar?

 
 
 

Benieuwd hoe de PRP werkt?

 

Een kijkje in de Polymeren Recycling Plant...dat doet u door onze korte film op YouTube te bekijken. Daar nemen we u mee de installatie in!

 
 
Bekijk de film
 
 
 

Uw mening telt!

 

Voor de Life subsidie die Attero ontvangt zijn wij op zoek naar relaties die hun mening willen geven over het AGANFOILS-project! Wij willen graag weten of u vindt dat u voldoende bent geïnformeerd over het project en de manier waarop. Invullen duurt slechts enkele minuten en helpt ons enorm!

 
 
Geef uw mening
 
 
 
 
Wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Door op deze link te klikken wordt uw adres uit de adressenlijst verwijderd.